Opiskelijat ilahtuivat Kemian lehtistipendeistä

Kaikkiaan 175 kemian alan opiskelijaa on saanut stipendinä Kemia-lehden vuosikerran. Hankkeen kummeille Algol Chemicals Oy:lle ja SGS Finland Oy:lle opiskelijat ovat tärkeä tulevaisuuden voimavara.

”Mukavaa päästä seuraamaan alaa lehden kautta”, ilahtuu Turun ammattikorkeakoulussa kemiantekniikkaa opiskeleva Jenni Kauppi, joka kertoo olleensa aina kiinnostunut kemiasta ja luonnontieteistä.

Hän on opiskellut aiemmin farmaseutiksi ja työskennellyt sen jälkeen sairaalassa ja apteekeissa.

Kauppi aloitti kemiantekniikan opinnot viime syksynä monimuotototeutuksena, jota Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa.

Suurin osa opinnoista suoritetaan itsenäisesti, ja lähiopetusta on vain pari kertaa kuussa.

”Monimuotokoulutuksessa pärjääminen vaatii kunnianhimoa ja motivaatiota. Itseäni kiinnostaa erityisesti prosessikemia”, Kauppi kertoo.

Kaupin mielestä on ollut jopa helpottavaa, että opiskelu onnistuu tällä hetkellä kokonaan etänä.

Opintojen ohella hän työskentelee edelleen farmaseuttina useissa apteekeissa, ja töitä on riittänyt koronapandemian aikana.

Erityisesti lääketeollisuus kiinnostaa Jenni Kauppia mahdollisena työnantajana. Myös kiertotalouteen ja terveysteknologiaan liittyvät aiheet tuntuvat mielenkiintoisilta.

”Kemia ja kemiantekniikka ovat tulevaisuuden aloja globalisaation ja ympäristöhaasteiden maailmassa. Kehitystyötä tarvitaan esimerkiksi cleantech- ja terveysteknologia-aloilla.”

Uudet ideat kohtaavat pitkän linjan osaamisen

Kemian opiskelijat ovat tärkeitä stipendihanketta rahoittaneille opiskelijakummeille, Algol Chemicals Oy:lle ja SGS Finland Oy:lle.

Algol Chemicalsin asiakaskokemustiimin vetäjä Tiia-Lila Vuylsteke näkee opiskelijat yritysten mahdollisina tulevina työntekijöinä ja arvokkaana voimavarana tulevaisuuden kasvulle.

Algol Chemicals tarjoaa laajan valikoiman teollisuus- ja erikoiskemikaaleja sekä polymeereja teollisen tuotannon prosesseihin. Yhtiö on osa suomalaista Algol-konsernia, jonka historia ulottuu vuoteen 1894.

Kolmen viime vuosikymmenen aikana yhtiön toiminta on laajentunut Baltiaan, Skandinaviaan, Venäjälle ja lopulta Intiaan asti.

Tiia-Lila Vuylsteken mukaan parhaita tuloksia syntyy, kun pitkän linjan osaamiseen päästään yhdistämään uusia ideoita.

Opiskelijoiden tukeminen stipendihankkeen kautta oli luonteva päätös, onhan kehitys yksi Algolin arvoista.

”Tuleville ammattilaisille kemian ala on kiinnostava – alalla pääsee vaikuttamaan paitsi pelin sääntöihin myös kehityksen suuntaan”, Vuylsteke sanoo.

Algol-konserni on ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa vuodesta 2017 lähtien. Vuylsteke kertoo, että kesätyöntekijät ovat tarjonneet vakituisille työntekijöille mahdollisuuden päivittää omaa tietämystään.

Oma tekeminen tutuksi opiskelijoille

SGS Finland muodostuu kahdesta yrityksestä, SGS Finland Oy:stä ja SGS Fimko Oy:stä.

Vuonna 1924 toimintansa aloittanut SGS Finland on tätä nykyä yksi maan johtavista tarkastus-, testaus-, verifiointi- ja sertifiointipalveluja tarjoavista yrityksistä.

SGS Finlandin liiketoimintapäällikkö Olli-Pekka Jaakola toteaa, että yrityksen tunnettuus opiskelijoiden keskuudessa on osa yhtiön strategiaa ja stipendihanke hyvä tapa saada näkyvyyttä opiskelijoiden keskuudessa.

Jaakola uskoo kemian, luonnontieteiden ja tekniikan alojen tarjoavan paljon mahdollisuuksia tulevaisuuden ammattilaisille.

Hänen mukaansa Suomi tunnetaan kemian alalla innovatiivisena maana, ja juuri kehitystyössä tarvitaan uusia osaajia.

”Yritykset puolestaan voivat tarjota yhteiskunnalle tukea kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämiseksi. Ilman kemiaa ei olisi kiertotaloutta”, Jaakola muistuttaa.

Jaakolan mukaan SGS Finland on tehnyt pitkään yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja tarjonnut opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Yhteistyö painottuu Etelä-Suomeen, jossa yrityksen toimipaikat sijaitsevat.

”Jos toiminta laajentuu tulevaisuudessa muualle Suomeen, oppilaitokset ovat aina vahvoja yhteistyökumppaneita.”

Anselmi Nousiainen
Kirjoittaja on Kemia-lehden toimitusharjoittelija.

(Kuva Scanstockphoto) Opinnot on tänä keväänä toteutettu muualla kuin oppilaitoksissa. Kesän tullen lukuhetket voi siirtää vaikka luontoon.

Yli 6 000 vuosikertaa


Kemia
-lehden vuosikertoja jaettiin nyt toisen kerran alan opiskelijoille. Valtaosa uusista stipendiaateista opiskelee kemiaa tai kemiantekniikkaa ammattikorkeakouluissa.

Toukokuun lopulla on lukiolaisten vuoro. Kemiasta ja luonnontieteistä innostuneille lukiolaisille on jaettu stipendeinä Kemia-lehden vuosikertoja vuodesta 2013.

Yhteistyökumppanit ovat mahdollistaneet stipendien jaon vuosien mittaan jo yli 6 000 nuorelle. Lisätietoja stipendihankkeista löytyy täältä.

Lue myös: Ennätys paukkui koronakeväänä – yli 1 300 lukiolaiselle lehtistipendi


 

MAINOS

Tilaa Kemia-lehti, saat lahjaksi käsidesin!

  • Kiitä opettajaa ja lahjoita lehti kouluun – 29 euroa
  • Kannusta koululaista tai opiskelijaa lehtilahjalla – 49 euroa
  • Tilaa lehti itsellesi tai lahjaksi läheiselle – 69 euroa
  • Saat lahjaksi innovatiivisen, kotimaisen Nolla-käsidesin. Lue lisää: Käsidesivaahto tehoaa myös koronavirukseen.
  • Kampanja jatkuu 30.6.2020 asti.

Katso lisätiedot ja tartu tarjoukseen.

Tilaamalla lehden tuet kotimaista työtä, tutkimusta ja journalismia.

 

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia