Biomuovi tekee tuloaan laboratoriotarvikkeisiin – Eppendorfin putket ja pipetit syntyvät Nesteen uusiutuvasta raaka-aineesta

Saksalaisen laboratoriotarvikevalmistajan Eppendorfin uusi tuotesarja pohjautuu Nesteen jäte- ja tähderaaka-aineista valmistettaviin muoveihin.

Eppendorf Consumables BioBased -sarjan näyteputket ja suodatinpipettikärjet on tehty polypropeenista, jonka raaka-aineena hyödynnetään Neste RE -tuotetta.

Neste RE puolestaan valmistetaan käytetystä paistorasvasta ja muista uusiutuvista raaka-aineista.

Neste ja Eppendorf jatkavat yhdessä innovointityötään myös uuden laboratoriotarvikesarjan ensimmäisten tuotteiden lanseerauksen jälkeen.

”Laboratoriotarvikkeiden materiaalien laatuvaatimukset ovat korkeat”, muistuttaa Maria Carcolé Nesteen uusiutuvien polymeerien ja kemikaalien liiketoimintayksiköstä.

Vaatimukset on kuitenkin onnistuttu täyttämään. Eppendorfin uudet biotuotteet vastaavat täysin fossiilisista raaka-aineista valmistettuja.

Tutkimuksen kohteena myös laboratoriotarvikkeiden kemiallinen kierrätys

Biotieteissä kulutetaan paljon kertakäyttömuoveja. Se on yksi syy siihen, että laboratoriotarvikkeiden öljypohjainen muovi halutaan vaihtaa uusiutuvaan.

Carcolén mukaan Eppendorf-yhteistyö osoittaa, että vastuullisempiin materiaaleihin siirtyminen on mahdollista jo nyt.

”Siihen tarvitaan vain tahtoa ja yhteistyötä.”

”Olemme innoissamme voidessamme yhdistää voimamme Nesteen kanssa uusiutuvien muovien tuomiseksi laboratorioon”, sanoo puolestaan Eppendorfin markkinointijohtaja Brigitte Klose.

”Yhteistyö Nesteen kanssa on merkittävä askel kohti vastuullisuuspyrkimyksiämme, ja odotamme innolla uraauurtavan yhteistyön jatkumista uusiutuvien vaihtoehtojen kehittämiseksi.”

Uusiutuvien materiaalien kehityksen lisäksi Eppendorf ja Neste arvioivat myös mahdollisuutta kierrättää laboratoriomuovi kemiallisesti ja hyödyntää kierrätetty materiaali kulutustuotteiden valmistuksessa.

(Kuva Neste) Laboratoriotuotteiden materiaalien vaatimukset ovat korkeat, mutta laadukas biomuovi on nyt näyttänyt kyntensä.


Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

 

P.S. Jos et saa uutiskirjettämme tilaustasi seuraavana torstaina, käy tarkistamassa, onko viesti joutunut roskaposteihin tai johonkin muuhun meiliboksisi alalaatikkoon. Voit sieltä ohjata uutiskirjeet tulemaan jatkossa perille asti.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia