Jyväskylän 33. kesäkoulu tarjoaa opiskelijoille ja tutkijoille kaikkiaan 19 luonnontieteisiin keskittyvää kurssia. Kuva: Jyväskylän yliopisto.

Jyväskylän kesäkoulussa paneudutaan kriittisiin raaka-aineisiin ja toiminnallisiin materiaaleihin

Vuoden 2024 Jyväskylä Summer School tuo jälleen tieteestä ja teknologiasta kiinnostuneet kansainväliset maisteriopiskelijat ja nuoret tutkijat Keski-Suomeen.

Perinteinen kesäkoulu toteutetaan Jyväskylän yliopiston kampuksilla 5.–16. elokuuta.

Suurin osa koulun annista tarjotaan lähiopetuksena, mutta mukana on myös muutama hybridikurssi.

Luonnontieteisiin, matematiikkaan ja informaatioteknologiaan keskittyvään ohjelmaan kuuluvat muun muassa nanotieteen ja kyberturvallisuuden osiot.

Tämän vuoden pääteemoja ovat itsestään järjestyvät biologiset ja molekulaariset materiaalit, kiertotalous ja kestävä kehitys sekä datan optimointi.

”Teemat heijastavat akateemisen tutkimuksen ja yhteiskunnan ajankohtaisia trendejä sekä Jyväskylän yliopiston omia painoaloja”, kertoo kesäkoulun puheenjohtaja Jani Moilanen.

Kiertotaloutta katsotaan kemian näkökulmasta

Kriittiset raaka-aineet kiertotaloudessa -kurssilla tarkastellaan kiertotaloutta kemian näkökulmasta.

Kurssilla paneudutaan sekä raaka-aineiden saatavuuden haasteisiin että ongelman ratkaisumahdollisuuksiin.

Dna-teknologiaan perustuvat toiminnalliset materiaalit -kurssilla tutustutaan itsejärjestyvien dna-rakenteiden soveltamiseen nano- ja materiaalitieteiden tutkimuksessa.

Tarjolla on myös konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka menetelmää hyödynnetään muun muassa fotoniikassa ja lääketieteessä.

Kursseihin sisältyy luentojen lisäksi työpajoja, laboratoriotyöskentelyä, keskustelua ja harjoituksia. Luennoitsijoina toimii tänä vuonna 41 alansa kansainvälisesti arvostettua asiantuntijaa.


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!

Lue lisää ja tee tilaus täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia