Fazerin uusien Red Berries ja Mint Croquant -levyjen perustana ovat mallastetut ja paahdetut suomalaiset viljat.
Rukiin ja kauran aromeja ryydittävät kuivatut vadelmat ja karpalot tai vaihtoehtoisesti mintunmakuinen mantelikrokantti.
Levyjen rasva on peräisin kasveista, mutta palmuöljyä ne eivät sisällä. Myöskään kaakaota levyissä ei ole.
Fazer testasi Taste the Future -nimisten makeislevyjen menekkiä vuonna 2023 toteutetussa pilottikokeilussa. Uuden erän valmistukseen johti pilotin poikima positiivinen palaute.
Kuluttajat kannustivat
”Kannustavat kuluttajakommentit saivat meidät jatkamaan tuotekehitystä”, vahvistaa Annikka Porr, Fazer Makeisten innovaatio- ja tutkimusyksikkö Forward Labin päällikkö.
”Red Berries -levy on kaurapohjainen ja Mint Croquant -levy puolestaan ruispohjainen. Kaura ja ruis ovat Pohjoismaissa pidettyjä viljoja, ja niiden pähkinäinen makuprofiili oli täydellinen tähän kehityshankkeeseen.”
Kaakaotonta uutuutta on kirittänyt myös raaka-aineen uhkaava saatavuusongelma. Ilmastonmuutos kurittaa yhä pahemmin alueita, joilla kaakaopensaita nykyään viljellään.
Fazer kartoittaa siksi muita vaihtoehtoja sekä kaakaolle ylipäätään että kaakaon kasvatukselle.
Tulevaisuuden suklaa voi tulla bioreaktorista
Makeisyritys on yhteistyössä VTT:n kanssa jo tuottanut ensimmäiset onnistuneet erät bioreaktorissa soluviljeltyä kaakaota, mutta sen laajamittainen käyttö on vasta kaukaista tulevaisuutta.
Suklaata bioreaktorista – Fazer tutkii kaakaon soluviljelyä
Rajallinen erä Taste the Future -levyjä tulee myyntiin Suomessa ja Ruotsissa 18. helmikuuta.
Suomessa levyjä saa Fazerin Kluuvikadun kahvilasta Helsingistä, Fazerin vierailukeskuksesta Vantaalta sekä yhtiön verkkokaupasta.
Päivi Ikonen
Lue myös:
Fazerin uudet kaura-kaakaokonvehdit syntyvät tuotannon ylijäämästä ja sivuvirroista
Fazerin voitokas innovaatio – ksylitolia kauran kuorista
Tilaa Kemiamedian uutiskirje!
Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista. Osallistut samalla arvontaan!