Tuomo Suntolan keksintö kiihdyttää – Picosunille lisää sijoituksia

ALD-laitteita valmistava espoolainen Picosun on saanut merkittäviä kotimaisia sijoituksia, jotka nostavat yhtiön osakepääomaa 12 miljoonaa euroa.

Picosuniin tekivät uusia sijoituksia CapMan Growth -rahasto, Tesi ja Risto Siilasmaan First Fellow Partners.

Yhtiöön satsasivat lisää myös aiemmat sijoittajat Hannu Turunen ja R. Ruth Oy sekä hallituksen jäsenet professori Jorma Routti ja tekniikan tohtori Tuomo Suntola.

ALD eli atomikerroskasvatus on suomalainen innovaatio, jonka isä Tuomo Suntola on. Suntola keksi jo 1970-luvulla, kuinka rakentaa äärimmäisen ohuita, alle nanometrin paksuisia kalvoja atomi kerrallaan.

Tätä nykyä Suntolan keksintö kulkee joka päivä liki kaikkien maailman ihmisten mukana, sillä ALD-teknologia on edellytys älypuhelinten ja muun modernin elektroniikan toiminnalle.

Jatkuvasti uusia sovelluksia

Keksinnölle löytyy koko ajan uusia sovelluskohteita esimerkiksi terveysteknologiasta.

”ALD-tekniikkaa pidetään yhtenä tärkeimpänä suomalaiskeksintönä ja olemme ylpeitä, että voimme osallistua Picosunin kasvun vauhdittamiseen ja kansainvälistämiseen”, sanoo CapManin managing partner Juha Mikkola.

”ALD-markkina kasvaa arviomme mukaan lähes 30 prosenttia vuodessa seuraavan viiden vuoden aikana. Picosun on osoittanut olevansa kehittyvän toimialan huippuyritys, joka nauttii alallaan globaalia arvostusta. Me haluamme olla mukana viemässä sen kehitystä seuraavalle tasolle.”

(kuvassa) Tuomo Suntola on palkittu keksinnöstään muun muassa vuoden 2018 Millennium-palkinnolla. Hän kuuluu Picosun-yhtiön hallitukseen ja myös sen sijoittajiin. Kuva: Picosun Oy

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia