UPM Biomedicalsin nanoselluloosatuotteet etenevät – laajentaa toimintaansa Sveitsiin

UPM Biomedicals on perustanut uuden toimipisteen Sveitsin Baseliin. Suomalaisyritys pyrkii näin edistämään nanoselluloosatuotteensa hyödyntämistä biotieteissä ja lääketieteen sovelluksissa.

UPM Biomedicalsista tuli Switzerland Innovation Parkin Baselin pääkampuksen yhteisön jäsen 10. toukokuuta. Yhtiön on tarkoitus on avata tiloihin solulaboratorio tämän vuoden aikana.”Baseliin asettuminen on UPM:lle merkkipaalu johtavana biomateriaalien kehittäjänä biotieteisiin ja kliiniseen käyttöön. Asemapaikka Euroopan lääketeollisuuden ytimessä antaa meille mahdollisuuden tehdä helposti yhteistyötä terveydenhuollon uusien ratkaisujen kehittämiseksi”, sanoo UPM Biomedicalsin johtaja Johana Kuncova-Kallio.Allschwilissä sijaitseva pääkampus on neljäs ja uusin Switzerland Innovation Parkin Baselin alueen innovaatiokeskus ja merkittävä lääkealan keskittymä.   Ranskan ja Saksan rajalla sijaitsevalla Baselin alueella toimii yli 700 biotieteen yritystä ja noin 32 000 biotieteiden asiantuntijaa.

Nanokokoista selluloosaa monessa muodossa

UPM Biomedicalsin kehittämä nanofibrilloitu selluloosa (NFC) on biomateriaali, jota voidaan käyttää monissa eri muodoissa.

Yhtiön neljä päätuoteryhmää ovat hydrogeelit 3d-soluviljelyyn, entsyymit solujen talteenottoon hydrogeeieistä, biomusteet 3d-tulostukseen sekä nanoselluloosapohjaiset haavanhoitosidokset. Nanoselluloosaa on saatavana myös oem-materiaalina in vitro- ja in vivo -sovelluksiin.

Uutena tuotteena yrityksellä on kehitteillä implantteihin tarkoitettu lääketieteellinen hydrogeeli.

(Kuva SIP) Switzwerland Innovation Parkin Baselin alueen pääkampuksen maamerkkikiinteistö toimii tyyssijana sekä tutkimusryhmille että startupeille ja vakiintuneille yrityksille.

Aiheesta aiemmin:

Proteiineilla päällystetty nanoselluloosa sopii solujen 3d-viljelyyn

Nanosellusta tehty haavasidos Uusi puu -kisan voittoon

Suomalainen nanosellusta tehty haavasidos myyntiin


 

Tilaa Kemiamedian uutiskirje!

Tilaajana saat sähköpostiisi kerran viikossa kiinnostavimmat uutiset ja tärkeimmät tiedot alan tapahtumista ja työpaikoista.

Arvomme uusien uutiskirjetilaajien kesken palkintoja.

Lue lisää ja tee tilaus täällä.


P.S. Oletko kemian seurojen jäsen? Jos haluat uutiskirjeemme myös vuonna 2023, käy uusimassa tilauksesi täällä.

Kerro Kemiamedian toimitukselle mielipiteesi!

 

Nimi(Pakollinen)
Hidden
Mitä mieltä olit artikkelista? Lähetä meille palautetta.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää uutisia